Länk till 24mx.se
Länk till 24mx.se
Länk till 24mx.se

Fri annonsplats för
Enduro & Motocross (MX)

1232 st besökare just nu..


Frågor & svar

Varför ska jag annonsera på EnduroMX?

Du når ut till väldigt många med samma intresse vilket ger en stor träffyta för just din annons. Det är t ex. +450.000 sökningar i radannonserna under en månad.

Vi försöker hålla oss till Enduro-, Motocross- och Offroad/SuperMotard-hojar med tillbehör vilket gör att din annons exponeras för rätt köpare.


Vilka annonserar på EnduroMX?

Både privatpersoner och företag annonserar på EnduroMX. Du ser den totala fördelningen av aktiva annonser till höger på startsidan.

EnduroMX tar inte ansvar för innehållet i annonserna utan tillhandahåller endast annonsplatsen som en digital annonstavla på internet.


Vad kostar det?

Att annonsera på MC-Säljes, MC-Köpes, Delar & tillbehör är kostnadsfritt för privatpersoner med undantag för fabriksnya hojar vilka kostar 50 kr att annonsera.

Är du företagare och vill annonsera under MC-Säljes eller kanske bara vill synas på EnduroMX hör av dig till admin@enduromx.com.

"Fri annonsplats för Enduro & Motocross" gäller således radannonser för privatpersoner som vill sälja begagnade objekt. Vi tillåter inga annonser och ingen reklam i EnduroMX Forum.


Hur gör jag för att lägga in en annons?

Tryck på rubriken [LÄGG IN ANNONS]. På kontaktuppgifterna är det krav på ett riktigt namn/företagsnamn, tel/mobil/e-post och att man har valt riktnr - just riktnummret används för att det ska gå att se var det utannonserade objektet finns (obs inte närmare än orten och län pga av stöldrisk).

Tänk på att vara tydlig i din annonstext och kolla en extra gång så att alla uppgifter är ifyllda. Detta för att vi snabbt ska kunna aktivera din annons. När du trycker på knappen annonsera så får du en annonsbekräftelse på skärmen med ditt annonsnummer.

Alla annonser kan kan kompletteras med en eller flera bilder (max 10 st).

PS. Man behöver inte vara medlem för att annonsera.


Vad händer när jag skickat iväg min annons?

Vi går igenom alla annonser och aktiverar de manuellt för maximal kvalitet. Normalt sker detta flera gånger per dag men vid överbelastning kan det dröja något.


Hur gör jag för att lägga till en bild eller flera bilder till min annons eller stöldanmälan?

Har du en eller flera bilder på till din annons/anmälan som du vill ha med i annonsen/anmälan så kan du välja mellan följande alternativ:

 1. Alternativ 1. När du fyllt i annonsen/anmälan färdigt och tryckt annonsera/anmäl kommer du få en bekräftelse på skärmen där du även kan ladda upp en eller flera bilder direkt till annonsen/anmälan. Du ser resultatet direkt och behöver inte skicka/maila in någon bild. Klart snabbast och smidigast.
 2. Alternativ 2. Skicka ett e-mail till annonsbild@enduromx.com där du bifogar bilden och ditt annonsnummer så lägger i upp bilden till din annons.

PS. Man behöver inte var medlem för att lägga till en bild.
PS2. Man kan ha upp till 10 st bilder i en annons/anmälan.


Hur gör jag för att förlänga tiden på min annons?

Alla annonsen visas i 6 veckor(42 dagar). Om objektet inte blivit sålt och du vill förlänga annonstiden kan du göra det då annonsen är 2 veckor eller äldre. Klicka på "FÖRLÄNG" under annonsen. Därefter skriver du in den kod som du fick när du annonserade och trycker på knappen förläng så förlängs annonseringstiden med 6 veckor fr o m det datum när du förlänger den.

Är du inloggad medlem och din annons är kopplad till dit login(nick) behöver du inte uppge någon kod utan trycker bara på knappen Förläng.

Hör av dig om du glömt koden så förlänger vi annonsen åt dig.


Hur gör jag om jag vill ändra/korrigera något i min annons?

För att korrigera en annons måste man vara medlem. Det kostar inget att bli medlem - bli medlem nu

För att korrigera en annons så ska den vara kopplad till ditt login. Att koppla en annons till ditt login görs så här:

 • Är man inloggad när man annonserar kopplas det automatiskt
 • Använder du samma e-postadress i annonsen som i medlemskontot(login) kopplas annonsen automatiskt
 • Om du inte var inloggad när du lade in annonsen så kan du maila till admin@enduromx.com så kopplar vi ihop ditt nick med annonsen - ange ditt login(nick) samt Annonsens Nr.

  Loggar du in kan du shälv korrigera din annonser under rubriken MINA SIDOR | MINA ANNONSER eller direkt under annonsen [KORRIGERA].


Hur gör jag för att radera min annons?

Klicka på länken RADERA under din annons. Därefter skriver du in den annonskod som du angav när du annonserade. Är du inloggad medlem och annonsen är kopplad behöver du inte ange någon annonskod utan trycker bara på knappen [RADERA] eller ev [RADERA SÅLD].

Hör av dig om du glömt koden så raderar vi annonsen åt dig. Kom ihåg att ange annonsen Nr

Då du har återfunnit en hoj som har varit stulen kontakta admin@enduromx.com på samma e-post adress som du använde då du anmälde hojen stulen eller ring.


Var finns det utannonserade objektet?

Om du klickar på Länskarta till höger om länet i annonsen så får du upp en karta över Sverige där det aktuella länet är rödmarkerat. Detta fungerar då riktnumret är angivet i annonsen.

Att visa mera detaljerat undviks pga av stöldrisk.

Tänk på det även när du själv annonserar - ange ditt riktnummer så att en potentiel köpare lättare kan bedöma hur långt det är att åka.


Hur gör jag för att tipsa en kompis?

Om du vill tipsa en kompis om EnduroMX så går du in under länken Tipsa en kompis på startsidan och fyller i kompisens och din egen e-postadress.

Vill du tipsa om en särskild annons så gör du det på samma sätt fast i fältet under den aktuella annonsen.


Varför har inte min annons aktiverats?

Vi aktiverar inte ofullständiga annonser, dvs sådana som saknar namn, telefonnummer, riktnummer, pris (MC-säljes) eller där objektet inte kan räknas till enduro, motocross, offroad, supermotard, trial eller quadracer.

För att minimera risken att någon annonserar något stulet så aktiverar vi inte annonser som avviker kraftigt i pris. Skulle du mot förmodan vilja "skänka" iväg en hoj snabbt, hör av dig så reder vi ut det.


Hur fungerar tjänsten MC stulen?

Om du har haft oturen att bli bestulen på din hoj så anmäl det till polisen, ditt försäkringsbolag och till EnduroMX - Lägg in MC-Stulenanmälan

Gå in på länken Annonsera, fyll i uppgifterna om dig och hojen och var så utförlig du kan, skriv kännetecken på hojen mm.

Även om det är väldigt svårt att få tillbaks en stulen hoj så händer det relativt ofta att får glada mail då hojar har kommit tillbaka med hjälp av EnduroMX och vakna besökare!


Hur fungerar forumet?

Forumet är tänkt att vara en samlingsplats för alla som är intresserade av enduro och motocross. Där kan du ställa frågor, svara på frågor eller bara läsa och begrunda. Vi vet att det finns mycket kunskap runt om i landet och att många gärna delar med sig av sina erfarenheter. Både bra och dåliga. Det har hittills givit många timmars lärorik och roande läsning. Man kommer långt med sunt förnuft och genom att vända på situationer (hur skulle jag själv tycka om....osv) men vi har ändå listat några regler för att minska risken för missförstånd. Läs Forumreglerna.

Missbruk av tjänsten leder till avstängning. Avstängning kan var tidbestämd eller ej. Vi svarar inte på mail angående varför du blivit avstängd utan du hänvisas att läsa forumreglerna för att du ska få möjlighet att repetera reglerna.

Tips. Du som inte vill läsa "off topic"-trådarna i depåsnack välj bort genom att filtrera med "Alla ämnen utom depåsnack".

EnduroMX ansvarar inte för de tips och råd som förekommer i forumet.


Hur fungerar sökningen i företagsrregistret?

I företagsrregistret har vi samlat företag som säljer produkter och tjänster till oss som åker enduro och motocross - det inkluderar även företag i grossistledet.

Söker du på fabrikat under Urval, så visas de handlare som jobbar aktivt med det speciella märket (detta är baserat på fabriksnya annonser under MC-Säljes).

I fritextfältet kan du söka på företagsnamn, ort, riktnummer mm. Skriver du t ex 031 så visas de handlare i det riktnummerområdet, skriver du t ex Sundsvall så visas de handlarna på den orten. Du kan även söka på kläd- eller tillbehörsmärke, fjädring, däck, postorder, webbshop mm.

Registret uppdateras löpande vilket ger en bättre och bättre träffbild vid en sökning.

Hittar du inte ditt favoritföretag så maila gärna företagets namn, ort och telefonnr så lägger vi upp det eller så kan du lägga till det här. Vi uppdaterar även med övrig info som t ex vilka märken företaget säljer eller sysslar med mm.


Varför har jag inte blivit aktiverad som medlem?

Om du inte blivit aktiverad efter ca 5 dagar, beror det med stor sannolikhet på något av följande:

 • Din e-postadress fungerar inte.
 • Du är redan aktiverad med ett annat nickname.
 • Du har inte skrivit fullständigt för- och efternamn (Kalle Anka funkar alltså inte...)
 • Du har otillåtna tecken i ditt nickname som till exempel :,!?()@=[]. Dessa tecken för inte användas då det sökningar i medlemsregistret inte fungerar.
 • Ditt nickname innehåller fler än 20 tecken
 • Kontrollera även ditt e-postprograms spamfilter så att mailet inte fastnat där.

Medlemskapsbekräftelsen skickas till din angivna e-postadress och genom att klicka på länken i mailet verifierar du att det är just din e-postadress. För att detta ska fungera krävs att din e-post fungerar. Medlemskapsbekräftelsen innehåller även ditt login(nickname) och lösen.

Hör gärna av dig om du inte blivit aktiverad efter ca fem dagar så reder vi ut det.


Hur gör jag om jag har glömt mitt lösenord?

Har du glömt ditt nick och /eller lösenord, så ber vi dig att INTE omregistrera dig med ett nytt nick utan använd: Glömt loginuppgifter?

Detta fungerar om det finns födelsedatum kopplat till ditt nick. Finns det inte kontakta admin@enduromx.com. Glöm inte att skicka med födelsedatum (åååå-mm-dd, OBS EJ 4 sista siffrorna) så kan du få uppgifterna skickat automatiskt nästa gång.


Varför kan jag inte söka i forumets arkiv?

För att kunna söka i forumets arkiv måste du var inloggad medlem.

Är du inte medlem kan du bli det här: Ny medlem


Vad är smileys?

"Smileys" är små teckenkombinationer som man kan använda när man kommunicarar på internet för att markera känslor/tonfall. En smiley är vanligen ett "ansikte", ögon, näsa och mun, vridet 90 grader.

Använd gärna smileys i forumet för att undvika missförstånd.

Exempel på några vanliga smileys är:

 • :-) skojar, glad
 • :-D ännu gladare, skrattar
 • :-I likgiltig
 • :-/ skeptisk
 • :-( ledsen
 • :-< arg

PS. Tänk även att ironi fungerar dåligt på internet. Det finns alltid någon som missuppfattar det.


Vad krävs för att jag ska kunna se en EnduroMX DVD-skiva?

DVD-Filmen "Ur banans synvinkel" och "Ur allas synvinkel" är i formatet DVD-5. Skivan är inte en DVD-R skiva utan är tryckt ifrån en glasmaster.

DVD-5 är det absolut vanligaste formatet för DVD-filmer. Eftersom skivan är tryckt kan det spelas upp i alla DVD-spelare oavsett om den är kopplad till en TV eller datorn.

Tidigare var det väldigt dyrt med DVD-spelare till TV''en. Idag kan man köpa en DVD-spelare till TV''en från 595 kr vilket är billigare än en VHS-video.


Varför syns inte min medlemsprofil?

För att profilen skall vara aktiverad så skall minst född(åååå-mm-dd), kön samt län var ifyllt.

Är ovanstående ifyllt så blir profilen aktiverad och kommer att synas med en länk vid ett inlägg i forumet och även visas i under medlemsprofiler.


Hur gör jag för att ändra i min medlemsprofil?

Man kan ändra sin egen medlemsprofil så många gånger man vill genom att logga in och sedan klicka på MINA SIDOR | KORRIGERA MEDLEMSPROFIL.

Det kräver att du är inloggad.

PS. Glöm inte att trycka på [Korrigera profil].


Varför raderades mitt inlägg?

Inlägg med rasistiskt, sexuellt eller olagligt innehåll raderas. Likaså inlägg som innehåller personangrepp (tex på andra medlemmar), reklam eller annonser.

Bryter man mot forumreglerna kan följande sanktioner ske:

 • Inlägg/svar förmodereras (fördröjs)
 • Avstängd 7 dagar
 • Avstängd 30 dagar
 • Avstängd obestämd tid

Läs FORUMREGLERNA


I vilka fall blir man avstängd som medlem?

 • Om man upprepade gånger bryter mot reglerna dvs gör inlägg/svar med rasistiskt, sexuellt eller olagligt innehåll. Likaså om man gör inlägg/svar som innehåller personangrepp (tex på andra medlemmar) eller reklam.
 • Om man ständigt kritiserar/ironiserar andra medlemmar
 • Om man har en konstant negativ/aggressiv attityd
 • Om man registrerar om sig med syfte att förvilla
 • Om man som handlare gör reklam för sin egen verksamhet, antingen öppet eller med dold identitet
 • Om man inte är seriöst intresserad av cross, enduro eller SM/Offroad utan bara skapar trådar i syfte att skapa ovidkommande debatter eller skapa problem.

Hur stänger jag av min medlemsprofil?

Vill man stänga av sin profil kan man uppdatera profilen och välja årets årtal tex. "2006" så avaktiveras profilen.


Varför får man inte göra reklam i forumet?

För att kunna driva och vidareutveckla EnduroMX till nytta för oss som åker är vi beroende av våra betalande annonsörer. Därför är det av rättviseskäl inte tillåtet att göra gratis reklam/smygreklam i forumet.

Att vara med i företagsregistret är gratis och vill du synas lite extra är du välkommen att höra av dig till admin@enduromx.com för prisvärda annonsalternativ!


Hur fungerar annonserna på första sidan?

Läs mer om toppannonser

Läs mer om Sidannonser

Läs mer om Produktannonser

Företagsannonserna slumpas fram ur de som har köpt en företagsannons i företagsregistret.
Se företagsregistret.

Vill du som företag synas lite extra är du välkommen att höra av dig till admin@enduromx.com för prisvärda annonsalternativ!


Vad är enklaste sättet att länka till en annons?

Direktlänkarna(URL) ser ut så här:

MC Säljes: http://www.enduromx.com/mcs/mcsvd.asp?nr=XXXXXX (Tex. 171500 istället för XXXXX)

MC Köpes: http://www.enduromx.com/mck/mckvd.asp?nr=XXXXXX

Delar & tillbehör: http://www.enduromx.com/dt/dtvd.asp?nr=XXXXXX

Detta med Annonsen Nr istället för XXXXXX. Annonsnumret finns i underkanten på din annons.

Övriga/efterföljande variabler som visas när man klickar på en annons är endast till för att behålla urvalet i sökningen och överflödig vid en direktlänkning.


Hur svarar jag på en MC-Köpesannons?

Förutsättningen för att "Tipsa/Maila" på en MC Köpesannons är att man har en hoj till salu och har lagt in annonsen på MC-Säljes.

Är man medlem (och var inloggad när man la in annonsen) så kommer det upp en popuplista med den egna annonsen samt ett fält att skriva meddelanden till annonsören och en [Skicka]- knapp. Med andra ord är det väldigt smidigt för dig som medlem och har en hoj på MC-Säljes.

Är du inte medlem men har din hoj till salu på MC-Säljes ska du ange ditt AnnonsNr samt klicka på knappen [Kontrollera Nr] för att sedan få möjlighet att skriva in namn telefonnummer osv.. dock kommer det inte upp något meddelandefält då man i detta läge endast har möjlighet att tipsa om en hoj. Inte helt smidigt för dig som inte är medlem men det är och andra sidan väldigt enkelt och gratis att bli medlem.

För den som inte har lagt in sin annons på MC-Säljes funkar det inte alls men eftersom det för privatpersoner är gratis att annonsera under MC-Säljes så kan man bara lägga in annonsen. Tryck på rubriken Annonsera.

Den som inte har någon hoj alls till salu men ändå vill meddela något till till annonsören får ringa om det finns telefonnummer utsatt i annonsen.

Bakgrunden till detta.
Det var lite för många som ville svara på MC-Köpesannonser men inte hade lagt in annonsen på MC-Säljes.

Ibland var det tom de som svarade på MC-Köpes men inte lagt in den på EnduroMX MC-Säljes (gratis för privatpersoner) men ändå ville skicka en annonslänk till sin annons på andra radannonsplatser där man även hade betalat annonsen. Det blev liksom väldigt, väldigt fel.

Med det som bakgrund bedömde vi att om man har en hoj att sälja och vill svara på en EnduroMX MC-Köpesannons så är det rimliga att man även vill lägga in en annons på EnduroMX MC-Säljes.


Varför visas inte min annonsbild på startsidan?

För att en annonsbild ska slumpvisas på startsidan krävs följande:

 • Att man var inloggad när man la in annonsen alltså nick/medlemskonto knutet till annonsen.
 • Att man aktivt valt startbild.
 • Att bilden är ren, inte alltför oskarp och inte innehåller copyrighttexter eller symboler.

Vem är ansvarig för det som skrivs i annonser och forum?

Du som medlem eller annonsör ansvarar själv för det du skriver i forumet, radannonser eller i en stuletanmälan.


Hur gör man för att kunna ladda upp bilder i forumet och till medlemsprofilen?

 • Logga in
 • Gå till: MINA SIDOR -> KONTO -> BILDUPPLADDNING
 • Aktivera bilduppladdningen
 • Nu kan du ladda upp bilder i forumet och till din medlemsprofil.

Här kan du ladda upp bilder till din medlemsprofil: MINA SIDOR -> MEDLEMSPROFIL -> KORRIGERA MEDLEMSPROFIL


Hur gör jag för att promota mina egna bilder i EnduroMX Forum.

Vill du promota dina bilder på EnduroMX forum känns det "fair" om du även bjuder EnduroMX medlemmar på en del bilder direkt i inlägget/svaret. Det kan du göra genom att ladda tex. +15 st i ett inlägg/svar.

Promotas bilder/filmklipp utan att ladda upp bilder eller filmklippet förbehåller vi oss rätten att själva ladda upp bilderna/filmklipp. Detta enligt forumregel Nr 8. Forumregler

För att kunna ladda upp bilder i forumet ska du godkänna reglerna i Bilduppladning.


Fälgstorlek i MC-Säljesannons

När ni lägger in annonser på EnduroMX försök välj fälgstorlek också. Detta är extra viktigt då det finns flera storlekar på modellerna.

Sidannons:
Länk till Pierce AB / 24MX
Produktannons:
Länk till Pierce AB / 24MX